Jak opravit nebo vyrobit dívčí čelenku do vlasů

Čelenky do vlasů jsou u nás doma spotřebním zbožím. Dvě dcery a jedna máma, to už je hodně adeptů na čelenky. Posledních několik čelenek jsem se rozhodla zachránit a prodloužit jim životnost. Nejenže jsem měla dobrý pocit z tvoření, měla jsem také dobrý pocit z toho, že jsme neplýtvaly materiály a prodloužilyly jsme jejich životnost.

Budete potřebovat:

Starou poškozenou čelenku do vlasů, nebo čistou kovovou či plastovou kostru nové čelenky, stuhy, korálky a tavnou pistoli.

Postup:

Nejprve si ukážeme opravu rozbité čelenky. Z čelenky už vystupovaly na koncích ostré kovové hrany. Čelenku však dcera miluje a nechtěla se jí vzdát. I mně se čelenky nakonec zželelo.

V šuplíku jsem našla nějaké stuhy, které by se daly použít. Samozřejmě jsou běžně dostupné.

Potom jsme pro čelenku vybraly fialovou a černou stuhu a obě dvě stuhy jsme přidělaly na čelenku stávající tak, abychom zaobalily špičaté kovové konce. Ouška jsme ještě dozdobily černou krajkovou stuhou, aby jsme čelence daly nový nádech, protože její původní světle růžová barva už byla trošku zašlá.

Čelenka nám udělala opravdu radost.

Druhá čelenka měla také závažný problém. Původní výzdoba z ní slezla úplně celá a zbyla nám jen holá plastová kostra.

Čelence jsme nejprve obalily rohy a potom jsme jí daly celý nový kabátek z fialové stuhy.

Nakonec jsme naší fialové čelence připevnily tavnou pistolí mašli, která je vyrobena jednoduše přeskládáním stuhy, na kterou je upevněn pro ozdobu korálek.

Poslední, třetí čelenka, kterou holky přinesly na opravu prý nutně potřebovala černou krajkovou stuhu, protože toužila po renovaci.

3 comments

Napsat komentář